Xəbərin Kateqoriyası: Tibb (Sağlamlıq) / Maraqli məlumatlar

Diqqət: Yemək yeyərkən bunları etməyin!

Həkimlər qəbul edilən qidaların orqanizm üçün faydalı olmasını təmin etmək üçün bəzi tövsiyələrlə çıxış edirlər.

Den.Az yenicag.az-a istinadən xəbər verir ki, yemək zamanı qəbul edilən çay və qəhvə kimi kafeinli içkilər qidaların faydalılıq dərəcəsini aşağı salır. Bunu ABŞ-da aparılan araşdırmanın nəticələri tam sübuta yetirib. Belə ki, yemək zamanı kafeinli içkilər qəbul edildikdə orqanizmdə dəmirin sorulması prosesi zəifləyir. Başqa sözlə, yemək arası içilən qəhvə yeməyin faydalılıq əmsalını 39%, çay isə 64% azaldır.

Çay və qəhvəni yeməklərdən bir saat əvvəl, ya da bir saat sonra içmək tövsiyə olunur.

скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно

Oxşar Xəbərlər

Rəylər


Ad:*
E-Mail:
Təhlükəsizlik kodunu daxil edin: *
Okunamayan kodu yenilemek üçün şəklin üstüne tıklayınız