Xəbərin Kateqoriyası: Tibb (Sağlamlıq) / Maraqli məlumatlar

Ürəyi xəstəliklərdən qoruyan şirniyyat


Münxen Universiteti (Almaniya) alimləri sübut edir ki, sokoladın istehlakı ürəyin sağlamlığına çox müsbət təsir edir.

Den.az zdr.ru-ya istinadla xəbər verir ki, alimlərin fikrinə görə, şokoladın müntəzəm olaraq az miqdarda istehlakı ürək xəstəliklərinin riskini 23%  (!) azaldır.

Alimlər bunu sokoladda olan flavonoidlərlə əlaqələndirirlər. Bu bioloji aktiv maddələr damarları möhkəmləndirir, onların elastikliyini artırır, arterial təzyiqi və ürək ritmini tənzimləyir.

Araşdırma zamanı 500 min insanın qidalanma haqqında məlumatları analiz olunub.

Lakin alimlər xəbərdarlıq edir ki, yalnız keyfiyyətli acı şokolad ürək və damarlara müsbət təsir edir. Ağ, südlü və s. şokolad növləri tərkibində olan çoxlu yağ və şəkərə görə ürək və damarlar üçün əksinə ziyanlıdır.

Həmçinin mütəxəssislər şokoladı az miqdarda yeməyi (1 ay ərzində 3 "plitka"dan çox olmayaraq) tövsiyə edirlər.

скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно

Oxşar Xəbərlər

Rəylər


Ad:*
E-Mail:
Təhlükəsizlik kodunu daxil edin: *
Okunamayan kodu yenilemek üçün şəklin üstüne tıklayınız