Bu sufleni mən adətən havalı və zərif bir şey istəyəndə hazırlayıram, amma xəmir ilə uzun vaxt keçirmək istəmirəm. O, şarlotkaya oxşayır, amma dadı daha maraqlı və incə olur! Alma yüngül turşuluq verir, gavalı isə şirəli və şirinlik qatır. Sufle o qədər yüngül olur ki, lap ağızda əriyir. Bu, axşam çayı üçün mükəmməl desertdir və hazırlanması yalnız yarım saat çəkir.
Lazım olanlar:
-
2 alma
-
5–6 ədəd gavalı
-
4 yumurta
-
150 q şəkər
-
100 q un
-
1 çay qaşığı qabartma tozu
-
bir çimdik vanilin
Sobanı 180°C-ə qədər qızdırın. Formanı yağlayın və un səpin.
Qavalı və almaları yuyun, qabıqlarını təmizləyin. Kiçik kubiklərə doğrayın. Yumurta ağını sarısından ayırın. Sarıları şəkər və vanilin ilə açıq rəngli kütlə alınana qədər çırpın.
Sarı qarışıma un və qabartma tozunu əlavə edib diqqətlə qarışdırın. Meyvələri də qatın. Ağları möhkəm köpük halına gətirib xəmirlə yavaşca qarışdırın. Qarışığı formaya tökün və 25–30 dəqiqə bişirin. İlk 20 dəqiqə sobanı açmayın! Sufleni bir az soyuduqdan sonra süfrəyə verin.