Qızıl Açarlı tort – uşaqlıqdan gələn eyni dad!
İnqrediyentlər:
-
4 yumurta
-
150 qram şəkər
-
200 qram un
-
2 xörək qaşığı kakao
-
1 çay qaşığı qabartma tozu
-
500 qram soyuq xama
-
200 qram şəkər (krem üçün)
-
100 qram yumşaq kərə yağı
-
50 qram qoz
Hazırlanması:
1. Biskvit
Dörd yumurtanı 150 qram şəkərlə birlikdə köpüklü kütləyə çalın.
Tədricən 200 qram un, 2 xörək qaşığı kakao və 1 çay qaşığı qabartma tozu əlavə edin.
Hazır xəmiri üç formaya bölün və 180°C-də 20–25 dəqiqə bişirin.
2. Krem üçün:
Keks soyuyana qədər krem hazırlayın.
500 qram soyuq xama, 200 qram şəkər və 100 qram yumşaq kərə yağını birlikdə çalın.
50 qram qozu xırda doğrayın.
3. Tortun yığılması:
Hər keks qatını bol krem ilə yağlayın və qoz səpin.
Tortu soyuducuda 8 saat, daha yaxşısı bütün gecə saxlayın ki, tam çəkib yumşalsın.
“Qızıl açar” tortu həm zərif olur, həm də uşaqlıq dadını qaytarır.
Ailəniz də, qayınana da xoşbəxt olacaq.

