Bu piroq soba və ya xüsusi kulinariya bacarığı tələb etməyən, tez hazırlanan desert reseptinə çevriləcək. Bütün inqrediyentləri birbaşa tavada qarışdırıram və bu şokoladlı piroqu soba olmadan, yalnız ocaqda bişirirəm — inanılmaz dərəcədə asan!
Sizə lazım olacaq: 1 stəkan un, 1 stəkan şəkər, 4 xörək qaşığı kakao, 1 çay qaşığı soda, bir çimdik duz, 1 stəkan su, 1 xörək qaşığı 6%-li sirkə, 5 xörək qaşığı bitki yağı.
Üzərinə: 3 xörək qaşığı qaynadılmış qatılaşdırılmış süd və 1 stəkan süd.
Bütün quru inqrediyentləri quru, yapışmayan tavaya tökün və qarışdırın. Daha sonra su, sirkə və yağı əlavə edin. Kütlə tam hamarlanana qədər yaxşıca qarışdırın və qapaq altında, aşağı odda 20–25 dəqiqə bişirin. Piroq isti ikən çəngəllə bir neçə deşik açın və qatılaşdırılmış süd + süd qarışığını bərabər şəkildə üzərinə tökün. Piroqu tamamilə soyuması üçün tavada saxlayın.
Bu piroq zərif şokolad pudinqi kimi dadır — içi nəm, şokoladlı, üstündə isə şirinliyi mükəmməl şəkildə tarazlayan kremli örtük var. Teksturası inanılmaz dərəcədə yumşaqdır və qaynadılmış qatılaşdırılmış südün karamelli notları kakaonun dərin kakao dadını tamamlayır. Soyudulmuş halda servis edin.

