Ət və balıq, orqanizmin dərinin və saçların sağlamlığını dəstəkləyən vacib maddələrlə təmin edir.
DenMedia.az xəbər verir ki, bu barədə inteqrativ nutrisoloq Yuliya Şarapova Pravda.Ru-ya müsahibəsində danışıb.
Şarapovanın sözlərinə görə:
“Hüceyrələri qocalmadan qoruyan antioksidantlar əsasən giləmeyvələrdə olur. Kollagen isə sümüklə bişirilmiş toyuq, ət və ya balıq bulyonlarında var və dəri elastikliyi üçün faydalıdır.”
O, yağlı balıq növlərini – xüsusilə skumbriya və siyənək kimi balıqları qidalanmaya daxil etməyi məsləhət görür. Bu məhsullar E və D vitaminləri ilə zəngindir. Eyni zamanda bitki yağları və avokado da faydalıdır.
Şarapova əlavə edib ki:
-
Dəmir çatışmazlığı ilə mübarizə üçün qaraciyər, qırmızı ət və yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər faydalıdır.
-
Sink və maqnezium da dəri və saçlar üçün vacibdir – bunlar qoz-fındıq və balqabaq tumlarında var.
-
B qrup vitaminlərini isə qarabaşaq yarması kimi tam taxıl məhsullarından almaq olar.