DenMedia.az xəbər verir ki, diyetoloq Olqa Redina “Vechernyaya Moskva”ya bildirib ki, çaytikanı (облепиха) vitaminlər, minerallar, amin turşuları, karotinoidlər və flavonoidlər kompleksi ilə zəngindir. Onun sözlərinə görə, bu giləmeyvənin qəbulu payız mövsümündə immuniteti güclü şəkildə möhkəmləndirməyə imkan verir.
Çaytikanı maqnezium, kalsium, kalium, dəmir, amin turşuları, karotinoidlər və flavonoidlərlə zəngindir. Həmçinin, A, B3, B6, B9 və C vitaminləri baxımından çox zəngindir. Bu giləmeyvə iltihab əleyhinə və immuniteti gücləndirən təsirə malikdir, — deyə Redina vurğulayıb.
Bundan əlavə, çaytikanı kollagen və serotonin istehsalını təşviq edir. Giləmeyvə xüsusilə saç, dəri və dırnaqlar üçün faydalıdır. Lakin həkim xəbərdarlıq edib ki, bu məhsulu mədə xorası, şəkər xəstəliyi, pankreatit, böyrək daşı və aşağı qan təzyiqi olan şəxslər qəbul etməməlidir.