Xəbərin Kateqoriyası: Tibb (Sağlamlıq) / Qadın dünyası

Qocalığı ləngidən ərzaqlar bunlardır


Erlanqen-Nürnberq Universitetinin (Almaniya) alimləri şokaladın, çayın, qəhvənin tərkibinə daxil olan hidrohinonların sink ilə birlikdə oksidləşmə prosesinin qarşısını almasını aşkar ediblər.

Den.az bildirir ki, alimlər düşünürlər ki, sink hidrohinonlar qrupunu aktivləşdirərək, superoksidə qarşı təbii müqavimət əmələ gətirir.

Dietoloqların fikrinə əsasən, Aralıq dənizi pəhrizi və dünyanın digər mətbəxləri, balıq və dəniz məhsulları ilə zəngindir və bu qida məhsulları xüsusilə faydalı yağ turşularıyla zəngin olduğu üçün yaşlı insanlar üçün xeyirlidir.


скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно

Oxşar Xəbərlər

Rəylər


Ad:*
E-Mail:
Təhlükəsizlik kodunu daxil edin: *
Okunamayan kodu yenilemek üçün şəklin üstüne tıklayınız