Palma yağı orqanizm üçün kritik təhlükə daşımır.
DenMedia.az xəbər verir ki, bunu NEWS.ru-ya müsahibəsində “Sağlam qidalanma” Elmi-Tədqiqat Mərkəzinin direktor müavini, dietoloq Aleksey Kabanov bildirib.
Onun sözlərinə görə, bu fakt palma yağının premium brendlər tərəfindən geniş istifadə olunması ilə də təsdiqlənir.
“Bir çox böyük və tanınmış ərzaq istehsalçıları məhsullarında məhz palma yağından istifadə edirlər. Hətta elit şokolad brendləri də bu komponenti reseptlərinə daxil edir. Onun tərkibdə olması avtomatik olaraq sağlamlığa zərər demək deyil,” – deyə Kabanov vurğulayıb.
Mütəxəssis əlavə edib ki, istehlakçılar arasında palma yağına münasibət hələ də ehtiyatlıdır. Onun fikrincə, bu, paradoksal haldır, çünki eyni reaksiya duz və şəkərin yüksək tərkibi ilə bağlı yaranmır.
“Əslində, alıcının əsas vəzifəsi məlumatlı seçim etməkdir. İnsanlar məhsulun etiketini diqqətlə oxumalı və qərarlarını şəxsi qidalanma prinsiplərinə əsasən verməlidirlər,” – deyə Kabanov yekunlaşdırıb.

