Bəzi fikirlərin əksinə olaraq, goji giləmeyvələrinin mikrobiotanı qorumaq məqsədilə istifadəsi mənasızdır, — bunu “Gazeta.Ru”-ya diyetoloq Anastasya Lebedeva bildirib. Onun sözlərinə görə, spirulina tozunun da bu baxımdan heç bir sübut olunmuş faydası yoxdur.

Lebedeva qeyd edib ki, goji giləmeyvələri və spirulina tozu fəal şəkildə reklam olunsa da, onların mikrobioma təsirini sübut edən elmi dəlillər yoxdur. Əslində isə mikrobiomanın sağlam qalması üçün probiyotiklər (məsələn, turşu tərəvəzlər — xiyar, kələm, kefir, canlı mədəniyyətli yoqurt, ayran, varenets) və prebiyotiklər (soğan, sarımsaq, banan, yulaf, lobya) daha faydalıdır.
“Bu məhsullar faydalı mikrobların artımını stimullaşdırır və orqanizm üçün vacib maddələrin, o cümlədən qısazəncirli yağ turşularının yaranmasına kömək edir,” — deyə həkim vurğulayıb.
Lebedeva həmçinin xəbərdarlıq edib ki, mikrobiotanın ən böyük düşməni şirniyyatlardır.

