“Podmoskovye segodnya”ya danışan qastroenteroloq Yuliya Slasten bildirib ki, emal olunmuş ət məhsullarının — kolbasa, sosiska və s. — müntəzəm qəbulu onkoloji xəstəliklərin yaranma riskini artırır. Həkimin sözlərinə görə, bu cür məhsullar heyvanların toxuma və damar strukturlarını daşımır, yəni infeksiya və xəstəliklərin birbaşa ötürülməsi ilə əlaqəli deyillər, lakin emal prosesi özü təhlükə yaradır.
Slasten deyir:
“Elmi məlumatlar göstərir ki, emal olunmuş ətin (kolbasa, sosis, bekon) müntəzəm istifadəsi onkoloji xəstəliklər, xüsusilə kolorektal xərçəng riskinin artması ilə əlaqəlidir.”
Həkim vurğulayıb ki, bu məhsullardan tamamilə imtina etməyə ehtiyac yoxdur. Bununla belə, emal olunmuş ət yeməklərinin qəbulunu azaltmaq tövsiyə olunur.

