Bu zefiri hazırlamaq əsl Yeni il sehridir. Proses o qədər maraqlıdır ki, asanlıqla ailəvi ənənəyə çevrilə bilər. Nəticədə isə yolka və qar adamı formasında yüngül, hava kimi zərif şirniyyatlar alınır — həm uşaqları, həm də böyükləri heyran edir.
Şərbət üçün:
120 q meyvə suyunu 10 q aqər-aqarla qarışdırıb 10 dəqiqə saxlayıram. Daha sonra 230 q şəkər əlavə edib kütləni 110°C-yə qədər qızdırıram. Oddan götürdükdən sonra 250 q alma püresi və 50 q qlükoza siropu əlavə edirəm.
Zefir kütləsi üçün:
70 q yumurta ağını 70 q şəkərlə birlikdə bərk piklər alınana qədər çalıram. Qaynar şərbəti nazik axınla, fasiləsiz çalaraq ağlara əlavə edirəm və yüksək sürətdə 5–7 dəqiqə çalmağa davam edirəm. Sonda 0,5 q limon turşusu qatılır.
Hazır kütləni hissələrə bölür, suda həll olan boyalarla rəngləyirəm. Krem torbası və ucluqlar vasitəsilə perqament üzərinə yolka və qar adamı fiqurları formasında sıxıram. 12–24 saat qurumağa qoyuram.
Quruduqdan sonra yarımları birləşdirir, krem və qida flomasteri ilə bəzəyirəm. (news.ru)

