Bu piroq həm isti, həm də soyuq halda dadlı olur. Onu işə və ya piknikə rahatlıqla götürmək olar — dadı dəyişmir.
Düyü unu ilə hazırlanması isə glutendən uzaq duranlar üçün ideal seçimdir. Üstəlik, xəmir yumşaq qalır və bişərkən qurumur.
Hazırlanması:
200 qram 2%-lik kəsmiyi 1 yumurta və bir çimdik duzla qarışdırın. Üzərinə 90 qram düyü unu əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun.
Xəmiri dairə formasında yayaraq formaya yerləşdirin.
2–3 bişmiş yumurtanı doğrayın, doğranmış göy soğan və 120 qram sürtgəcdən keçirilmiş mozzarella ilə qarışdırın. İçliyi xəmirin üzərinə yayın, kənarlarını içliyə doğru qatlayın. Üstünü 1 yumurta sarısı ilə yağlayın və əvvəlcədən 180 °C-ə qədər qızdırılmış sobada 25–30 dəqiqə bişirin — üstü qızılı rəng almalıdır. (news.ru)

