Çində gastronomik eksperimentlərin sərhədlərini genişləndirməyə davam edirlər. South China Morning Post yazır ki, Pekin Həşəratlar Muzeyinin kafesi menyuya 45 yuan (təxminən 500 rubl) qiymətində qeyri-adi içkilər daxil edib. Onların arasında, məsələn, belə variantlar var:
– tarakan tozu və qurudulmuş un qurdları ilə kapuçino;
– yırtıcı bitkilərin şirəsi əsasında hazırlanmış latte;
– qarışqa əlavə edilən qəhvə — xüsusilə cəsarətli ziyarətçilər üçün limitli versiya.
Menyuda həşəratlı içkilər niyə var?
Muzeydə izah ediblər ki, ekspozisiya həşəratlara həsr olunubsa, menyu da eyni temaya uyğun olmalıdır. Bundan əlavə, qeyri-adi içkilər bloqerlərin diqqətini çəkmək üçün bir vasitəyə çevrilib — və ideya özünü doğruldub.
İçkilər üçün həşəratlar haradan alınır?
Qurumun nümayəndələrinin sözlərinə görə, bütün əlavələr etibarlı təchizatçılardan əldə olunur. Bu kimi inqrediyentlər ənənəvi Çin təbabətində çoxdan istifadə edilir:
| İnqrediyent | Çin xalq təbabətinə görə faydası |
|---|---|
| Tarakan tozu | Qan dövranını yaxşılaşdırır |
| Un qurdları | Zəngin protein mənbəyidir |
| Qarışqalar | Metabolizmi sürətləndirir, antioksidant təsir göstərir |

