NEWS.ru–ya danışan qidalanma üzrə mütəxəssis Janna Antonyuk bildirib ki, sağlamlığı ilə bağlı problemi olmayan insanlar üçün səhər yeməyində ət yemək fizioloji cəhətdən tamamilə mümkündür və heç bir zərər yaratmır. Onun sözlərinə görə, səhər saatlarında həzm sistemi artıq işə hazır olur və zülal və yağların həzmi üçün lazım olan bütün fermentləri ifraz edir.
«Fiziologiya baxımından ətlə səhər yeməyi sağlam insana zərər vermir. Mədə-bağırsaq sistemi səhər işə hazır olur və zülal və yağların həzmi üçün fermentlər ifraz edir. Amma bir neçə vacib məqam var. Birincisi – fərdi xüsusiyyətlər. Əgər sizdə xroniki həzm xəstəlikləri varsa, acqarına ağır qida narahatlıq yarada bilər. İkincisi – məhsulun keyfiyyəti və miqdarı. Səhər yeməyində ən yaxşısı 150 qramdan çox olmayan, az yağlı, buğda bişirilmiş və ya qaynadılmış ət yeməkdir. Üçüncüsü – balanslılıq. Ət səhər yeməyini liflə zəngin qidalarla birləşdirmək daha yaxşıdır: tərəvəzlər, göyərti və ya tam taxıllı çörək həzmi yaxşılaşdırır və orqanizmə enerji verir», — deyə Antonyuk izah edib.
Bununla belə, onun sözlərinə görə, öz bədəninizi dinləmək vacibdir. Nütrisioloq vurğulayıb ki, əgər belə səhər yeməyindən sonra halsızlıq və ya narahatlıq yaranırsa, deməli, bəlkə də sizin mədə-bağırsaq sisteminiz daha yüngül zülalları və ya mürəkkəb karbohidratları daha yaxşı həzm edir.

